Pizza je velice oblíbený a vyhledávaný pokrm, prakticky se jedná o upečenou placku z kynutého těsta, potřenou rajčatovým základem, na který jsou kladeny různé ingredience. Pokud chcete pro vaše hosty ve vaší restauraci nebo pizzerii nabízet kvalitní pizzu, na kterou se k vám budou rádi vracet, potom budete potřebovat profesionálního pomocníka – kvalitní pizza pec. Pizza pece, které se dnes nabízí se od sebe liší kapacitou, vybavením i komfortem obsluhy, proto vybírejte nejvhodnější pec na pizzu především podle dispozic a parametrů vaší provozovny.
Výběr pizza pece
Pizza pece se dělí podle velikosti pečící plochy, která stanovuje kapacitu vložených pizz. Velikost pizza pece závisí především na jejím použití, na trhu dnes naleznete nejrůznější velikosti, od malých pizza pecí pro domácnosti, až po velké pizza pece pro profesionální použití v restauracích a pizzeriích. Obvykle se dodávají pizzy jednopatrové, pro zvýšení kapacity jsou nabízeny také dvoupatrové. Dalším velice důležitým parametrem je požadovaná teplota pracovního prostoru, kdy optimální je teplota 450 – 500o Celsia, která zajistí dostatečně rychlé propečení těsta a správnou tepelnou úpravu náplní. Také si můžeme vybírat pizza pece různých tvarů a provedení, jako například s dvířky, nebo bez dvířek, s osvětlením uvnitř pece, s teploměrem a řadou dalšího příslušenství pro komfortní použití.