Konvektomaty se staly během posledních let fenoménem profesionálních kuchyní. Proč je tomu tak? Konvektomat je chytrý multifunkční přístroj, který pracuje s párou a horkým vzduchem a nabízí snad všechny typy tepelných úprav potravin, od vaření v páře, dušení, přes smažení, grilování, až po pečení. Navíc je možné jej využít také pro rychlé rozmrazování, regeneraci potravin, zavařování, nebo sušení ovoce. Všechny tyto režimy lze naprogramovat a proces tak probíhá nezávisle na obsluze.
Konvektomat jako nejmodernější způsob vaření
Konvektomat je skvělý pomocník moderní kuchyně. Oceňován je pro výslednou kvalitu pokrmů a své výjimečné vlastnosti. Umožňuje připravovat různá jídla zároveň, bez toho aby docházelo ke smíchávání chutí. Mezi další výhody patří krátké časy vaření a také šetrný způsob úpravy pokrmů, bez tuků a bez ztráty vitamínů, minerálních látek a stopových prvků, v porovnání s jinými způsoby tepelné úpravy.
Konvektomat má také velmi pozitivní vliv na celkovou ekonomiku provozu. V kuchyni zastane pohodlně funkci sporáku, trouby, mikrovlnky, sušičky ovoce a dalších spotřebičů. Ušetří nemalé částky při úspoře vody, plynu, elektřiny, tuků a hmotnosti připravovaných surovin. Podle způsobu napájení se dělí na konvektomaty elektrické a plynové. Nabídka na trhu je velmi široká, proto je vhodné sázet při výběru konvektomatu do vaší kuchyně na tradici a prověřeného dodavatele.