Grilování patří mezi nejdietnější způsoby úpravy pokrmů. Maso i ostatní suroviny si při něm zachovávají svou původní chuť, ale hlavně vitamíny a minerální látky. Úprava masa, zeleniny, ale i ovoce a těsta, grilováním také můžeme označit jako zdravější, lehčí a méně kalorické. Poslední dobou se v oblasti grilování velice prosazuje novinka a tou je grilování na lávových kamenech.
Pokud ještě namáte gril, vyzkoušejte lávový!
Dnešní nabídka kuchyňských spotřebičů vychází vstříc i zájemcům o grilování. K velmi oblíbeným variantám grilů patří modely s lávovými kameny, jelikož lávové grily jsou doslova trendem v oblasti zdravějšího grilování. Lávové kameny pocházejí z vyhaslých sopek. Vkládají se do spodní části grilu, kde je rozehřívá buďto plynový hořák, nebo elektrika, na vysokou teplotu. Lávové kameny se zahřejí teplem, které dále vyzařují a tak grilují. Samotné grilování probíhá buďto na litinovém, či ocelovém roštu, nebo na kamenné desce. Lávové kameny také výborně absorbují tuk vykapavájící z masa, proto je toto grilování bezpečné a zdravé. Brání nezdravému připálení i nadměrnému připálení grilovaných surovin a zvýrazňuje typickou chuť jidla připravovaného na grilu. Velkou výhodou lávových grilů je také jejich čistý provoz, který se téměř obejde bez kouře a velmi jednoduché používání, které nabízí i možnost regulování teploty. Pokud tedy ještě nemáte gril, rozhodně vyzkoušejte lávový.