Grily na gyros

gastrocentrumpisek-gril na gyrosGyros je velice oblíbená řecká specialita. Plátky okořeněného masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Propečené kousky masa jsou postupně odřezávány a s různými přílohami podávány zákazníkům. Gyros a kebab byly do nedávna v českých restauracích poměrně neznámou záležitostí, dnes již tomu je jinak. Grily na gyros tak jsou běžně používány nejen v rychlých občerstveních, na stáncích, nebo na cateringu.

 

 

Podle čeho vybírat grily na gyros

Jste majitelem restaurace, bistra či rychlého občerstvení a uvažujete o zavedení přípravy tohoto lahodného pokrmu do vaší nabídky? Pak právě vám se bude hodit kvalitní profesionální gyros gril. Podle čeho jej vybírat? Základním kritériem pro výběr gyros grilů je princip, na kterém bude tento gril fungovat. Na trhu se dnes nabízí gyros grily elektrické i plynové. Elektrické grily jsou vybaveny třemi, čtyřmi, nebo pěti výhřevnými tělesy. Plynové grily mají dva tři, nebo čtyři samostatně ovládané hořáky. Velice důležitým kritériem je také kapacita masa pro přípravu gyrosu. Podle potřeby si lze zvolit velikost grilu pro cca 7 kg až po několik desítek kg masa. Zadní posuvná část grilu na gyros umožňuje nastavovat optimální vzdálenost výhřevných těles nebo hořáků od opékaného masa, tak je možné regulovat intenzitu přípravy v závislosti na prodejnosti speciality. Stejně jako u ostatních produktů i zde můžete najít vysoce kvalitní gyros grily, se kterými bude příprava příjemnou záležitostí a konzumace gurmánským zážitkem, proto vybírejte pečlivě.