Grilování dnes tvoří tradiční součást celosvětové kuchyně. Proč je grilování tak oblíbené? Grilované jídlo je lahodné a chutí nenapodobitelné. Grilovat lze takřka vše, od již tradičního masa, přes zeleninu, až k jižnímu ovoci. Proto by kvalitní grilovací desky neměly chybět v žádném stravovacím zařízení. Nabídka je široká, vybírat tak můžeme z mnoha typů a velikostí nejrůznějších grilovacích desek a záleží pouze na nás, které dáme přednost.
Nejmodernější způsob grilování
Profesionální grilovací desky jsou nástroje určené pro nejmodernější způsob zdravého grilování a splňující všechny požadavky i pro nejnáročnější klientelu. Na grilovacích deskách můžeme připravovat steaky, maso, zeleninu, ryby, vajíčka míchaná, nebo volská oka, bramboráky, klobásy, hamburgery, apod. Grilovací desky mohou být jako elektrické grilovací desky, ale také plynové grilovací desky. Podle toho jakou potřebujeme velikost, si můžeme zvolit zařízení s jednou deskou, nebo s deskou dvojitou. Smažící plotny mohou být buď hladké, rýhované, nebo kombinací obojího. Vyrobeny jsou z vysoce kvalitní nerezové slitiny, nebo také ze sklokeramiky, což zajistí rovnoměrný rozvod tepla. Díky zabudovanému termostatu, lze plynule regulovat teplotu plotny podle potřeby v rozmezí 50 – 300 °C. Přebytečný tuk je při grilování odváděn do odtokového zásobníčku a vysoké ochranné lemy kolem smažící plochy chrání okolí před omastkem a zabezpečují vnitřek smažící desky před pronikáním oleje, grilování je tak velmi pohodovou záležitostí.