Digestoře neboli odsávače par, jsou představovány především jako odstraňovače pachů, jejich nejdůležitějším úkolem je ale odsávání par vznikajících při vaření. Proto jsou velice důležitým a užitečným spotřebičem každé kuchyně. Správně zvolená digestoř umí dokonale zajistit odsávaní par a vlhkosti během vaření. Odsávače se dělí na recirkulační a na typy s přímým odtahem. U odtahových jsou nežádoucí výpary odváděny do komína, u recirkulačních je vzduch filtrován přes uhlíkový filtr a pročištěný je zpátky vracen do místnosti. Recirkulační digestoř lze umístit prakticky kdekoliv v kuchyni, naproti tomu u digestoří s přímým odtahem je potřeba odvést nasátý vzduch potrubím do komína, odtahové šachty, nebo přímo ven z domu. Pro recirkulační digestoře mluví další velké plus, což je jejich ekologický aspekt, zplodiny jsou pohlcovány filtrem, nejsou tak pouze vypouštěny do ovzduší.
Výběr digestoře
Digestoří naleznete na trhu bezpočet, jak si vybrat tu pravou? Nejdůležitějšími parametry, které je vhodné zohledňovat při výběru, je kromě způsobu odtahu digestoře také výkon a hlučnost. Čím je větší kuchyně, tím by měl být výkonnější nový odsávač. Současné moderní digestoře se pyšní nejen silným výkonem, ale i moderním designem, jsou také vybaveny mnoha atraktivními funkcemi, které vám usnadní jejich ovládání, jako například osvětlení varné plochy, několika stupni výkonu, paměťovou funkcí, dotykovým ovládáním, aj. Při koupi se vždy vyplatí věřit renomovaným značkám a dodavatelům, kteří vám poskytnou kvalitní záruční i pozáruční servis.